Weg met die gele verkleuring dmv tanden bleken

tanden worden gebleekt dmv infraroodMooie witte tanden
Witte tanden, wie wil dat nou niet? Elk half of heel jaar gaan we naar de tandarts om onze tanden en kiezen na te laten kijken op gaatjes of andere ongerechtigheden. We zijn zuinig op ons gebit. Een glimlach is mooi wanneer de tanden schoon, fris en recht in je mond staan. Witte tanden geven meerwaarde aan het gezicht en is het eerste wat opvalt wanneer je met iemand kennis maakt.

Tandpasta’s en mondwater
Om de tanden witter te krijgen gebruiken we tandpasta’s en allerlei mondwatertjes. Toch lukt dit niet altijd. Er zijn mensen die van nature de tanden wat geel hebben. Dat zit in je genen maar is wel wat aan te doen.

Tanden bleken
Wanneer je tanden niet zo wit zijn kan dit liggen aan je genen of aan je levensstijl. Drinken van rode wijn kan bijvoorbeeld zorgen voor verkleuringen aan je gebit. Maar ook veel roken veroorzaakt bruinige tanden. Wanneer een mens ouder wordt gaan de tanden ook verkleuren het tandglazuur wordt dunner en het tandbeen dikker. Kwalijke stoffen dringen van buitenaf door het glazuur en geven de tanden een minder wit uiterlijk. Niet zo fris om tegen aan te kijken.

De bleeklepel
Het bleken van tanden kan tegenwoordig op een veilige manier gebeuren. Een van de manieren om zelf mede onder begeleiding van de tandarts je tanden te bleken is met een bleeklepel. De tandarts of mondhygiënist maakt een afdruk van het gebit. Daarna wordt er een bleeklepel gemaakt aan de hand van de afdruk van een zachte soort kunststof. Elke dag zal deze bleeklepel een aantal uren moeten worden gedragen met een blekende gel. Elk gebit is weer anders. Aan de hand van de kleur van het gebit aan het begin van het bleek-proces, bepaalt de tandarts hoe lang de bleeklepel gebruikt gaat worden.

Bleken bij de professional
Het bleken van tanden is tegenwoordig heel erg populair. We hoeven niet meer met verkleurde tanden rond te lopen. Je krijgt meer zelfvertrouwen wanneer je tanden mooi wit zijn. Er zijn verschillende bedrijven of klinieken die je naar anderhalf uur weer een stralende lach geven. Tanden bleken is volkomen veilig. Wanneer de blue-light techniek wordt gebruikt is dat onschadelijk voor het gebit. Deze werkwijze wordt samen met een bleek-gel toegepast. Voor bleken van tanden in Eindhoven kun je terecht bij één van de vele klinieken aldaar. Je hoeft niet bang te zijn, van het bleken voel je doorgaans helemaal niets.

Sinaasappelsap
Doordat we te veel Cola, Red-Bull en sinaasappelsap nuttigen wordt ons tandglazuur zacht en dringen verkeerde stoffen in onze tanden waardoor verkleuringen optreden. De tandarts of mondhygiënist bepalen hoe erg de verkleuring is en welke middelen en methodes gebruikt gaan worden. Waterstofperoxide is een veel gebruikt middel om te helpen de tanden witter te krijgen. Denk je dat jouw tanden aan een bleekbeurt toe zijn ga je dan oriënteren op de websites die deze behandelmethodes aanbieden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Orgy