Over ons

foto van Gawyn Armando aan het werkWist u dat het oudste bewijs van de tandheelkunde alweer dateert uit het stenen tijdperk? Daar vond men elf geboorde kiezen in Pakistan. U rilt al van een tandartsboor? Stelt u voor dat u behandeld werd met een boogboor met een stenen punt!

Ondanks dat de tandarts voor vele een plek is waar ze liever niet komen is de geschiedenis van de tandheelkunde voor veel mensen tóch wel heel interessant. Ook helpt het vaak de angst weg te nemen als men meer te weten komt over de ins en outs van het beroep tandarts.

Het initiatief van deze website is gestart door enkele mensen die nauw verbonden zijn aan de tandheelkunde. Het leek ons een leuk idee om mensen te informeren over het wel en wee van de tandarts maar vooral ook de historie hiervan.

Gawyn Armando was een vooraanstaand tanden geneesheer uit de 17e eeuw die ontzettend veel heeft betekend voor de tandheelkunde. Ook de moderne tandarts heeft veel te danken aan de ontdekkingen door de heer Armando. Vandaar dat wij zijn naam een warm hart toedragen.

 

Orgy