Geen afspraak meer missen bij de tandarts

foto van een tandarts praktijkruimteHet verval
De regelmatige halfjaarlijkse controle bij de tandarts kan een hoop eigen leed voorkomen en beperken. Toen ik als student het huis uit ging en op kamers ging wonen, had ik mezelf niet automatisch ingeschreven bij een nieuwe tandarts in de buurt. Druk met van alles en nog wat liet ik het gaan en pas jaren later leek het me toch eens tijd om weer eens een begin te maken met het bezoeken van de tandarts.

Herstelwerkzaamheden
Met tanden is het ook vaak zo dat problemen langzaam aan komen sluipen, totdat het moment aanbreekt dat je bij het eten van bepaalde zoete dingen het toch voelt prikken in bepaalde tanden. In die fase was ik al een tijdje toen ik me weer inschreef bij de tandarts. Bij de eerste afspraak werden de tanden nagekeken en er werden foto’s gemaakt. Er bleek toen dat er een hoop werk te doen was, denk hierbij aan gaatjes die gevuld moesten worden. Totdat ik het huis uit ging en toen ik nog wel ieder half jaar langsging, had ik nog nooit gaatjes gehad. Deze perfecte score heb ik niet kunnen behouden en in dat jaar werden er een hoop afspraken gepland om alles weer te herstellen.

Genezing
Het is allemaal goed verlopen, maar als je je gebit zo lang niet laat monitoren en dingen gaan mis, dan ben je uiteindelijk een hoop extra tijd kwijt voor alle herstelwerkzaamheden. Daarnaast waren mijn tanden ook verkleurd, waarschijnlijk door teveel drinken van kruidenthee en frisdranken. Dit is ook wel bekend als tanderosie. Dit heeft de tandarts nog aardig weten te herstellen en door de juiste adviezen is het ook niet meer verergerd. Ook moesten er nog een paar verstandskiezen uit die problemen gaven, dit zijn typische dingen waar je zelf niet achter kan komen maar wel nodig zijn.

Een nieuw begin
Zoals voor veel dingen in het leven, geldt vooral voor dit gebied, dat voorkomen beter is dan genezen! Toen ik daarna weer naar een andere stad verhuisde, was een van de eerste dingen die ik had geregeld, een afspraak maken met de nieuwe plaatselijke tandarts. En bij het eerste bezoek dit keer, waren er geen problemen, en zijn die er inmiddels jaren, later nog steeds niet. Ik kan nu ontspannen op bezoek naar de tandarts gaan, en als er iets mis dreigt te gaan, zijn we er op tijd bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Orgy