Voorkom hoge zorgkosten, breng een bezoek aan de tandarts

tandarts is aan het werk bij een patientVeel mensen, waarbij het aantal jongeren opvalt, kiezen er voor om geen aanvullende verzekering voor de tandarts te nemen. Daar komen ze later van terug.

Tandarts verzekering
Iedere dag zien we een veelvoud aan reclames waarin ons wordt medegedeeld dat als we nou die tandpasta maar nemen, we de witste tanden hebben die je je kunt voorstellen. Dankzij deze reclames worden mensen aangemoedigd hun tanden te poetsen. Dus in dat opzicht werken ze prima. Wat veel minder bekend is, is dat alleen tandenpoetsen niet voldoende is. Daar hoort het bezoeken van de tandarts bij. Een goede verzorging van het gebit draagt bij aan een algemene goede gezondheid. Een ontsteking in de mond is niet alleen pijnlijk en vervelend. Hij is ook gevaarlijk, omdat het pus direct in de bloedbaan terecht komt en ziektes kan veroorzaken. Bloedend tandvlees betekent dat er veel troep onder het tandvlees zit. Troep die bijdraagt aan ontstekingen, gaatjes in het tandglazuur en stinkende adem. Dat alles zorgt er voor dat je naast de pijn ook mee maakt dat mensen zich van je af wenden.

Dure zorgkosten
Wie zijn gebit niet regelmatig laat controleren, loopt daardoor dus risico op allerlei vervelende ontstekingen, op pijn en op het buiten gesloten worden. Waarom is de tandheelkunde zo belangrijk? Omdat de tandarts je helpt het gebit in orde te houden,
* zodat er niet zo snel pijnlijke ontstekingen ontstaan
* zodat jouw adem niet ruikt alsof je op een mestvaalt woont
* zodat jouw gebit geen fietsenrek wordt
* zodat jouw lichaam niet vergiftigd wordt door rottende tanden
* zodat je geen ziektes krijgt omdat je het gebit verwaarloost.
Meer dan genoeg redenen dus om de tandarts te bezoeken. Maar we zijn er nog niet.

Ziektes door slecht kauwen
Wie een slecht gebit heeft, kauwt het eten slecht. Daardoor moet de maag veel harder werken en ontstaan er in de darmen ontstekingen. Dit kan ook ontstaan omdat je voedsel neemt waarop je niet zo hoeft te kauwen. Daardoor wordt de doorbloeding van jouw tandvlees nog slechter en de kans op ontstekingen nog groter en moeten de maag en darmen werken zonder extra ondersteuning. Gezonde en goed onderhouden tanden helpen namelijk eten goed te kauwen en zorgen er voor dat je vezels binnen krijgt, waardoor de darmen goed werken. Met andere woorden, het bezoek aan de tandarts, al is het maar een keer per jaar, draagt bij aan een gezond lichaam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Orgy